Skangaļu muiža, svečių namai

Aprašymai

Skangalių dvaras yra gražioje vietoje Vidžemės centre, Liepojoje, tarp dviejų miestų – istorinių ir turistų pamėgtų miestų – Cėsių ir Valmieros. Apie 11 km toliau yra Rauna, liaudyje vadinama mažąja Šveicarija. Atvykę pas mus galite pamatyti gamtos objektus - Mazo arba Lielo ellīti, Līču-Langgi skardžius ir Sietiņiezi bei Grīviņiezi pėsčiųjų take, taip pat Kazu Gravu. Taip pat netoliese yra Rauno Staburagas, Erelio skardžiai ir Vaivės Dzirnavas. Taip pat galite leistis į ekskursiją į šalia esantį Eduardo Veidenbaumo memorialinį muziejų „Kaláči“ ir Duonos namus. Atsigaivinti galėsite šalia esančiame Startu ežere. Pakeliui į dvarą galima sustoti ir apžiūrėti aukščiausią Baltijos šalyse geležinkelio tiltą per Raunos upę.

Nuo 1843 m. dvaras priklauso baltų vokiečių didikų Knirimų giminei. Voldemars von Knirim 1849 - 1935 (profesorius, agronomijos mokslų daktaras) kaimo dvarą su ūkiu, žeme naudojo savo reikmėms kaip vasaros rezidenciją. Švedijos ministras pirmininkas Olofas Palme (V. Knīrim anūkas) 1927 – 1986 m. vaikystės vasaras praleido savo senelio Skangalių dvare iki 1935 m., apie kurį savo knygoje „Vasara Skangaliuose“ aprašė Olofo sesuo Katrīna Palme.

2023 metų pradžioje dvaro pastatai ir teritorija perduoti Latvijos vaikų paramos fondui, kuris su šiluma ir rūpesčiu rūpinsis tolimesne jo plėtra ir gerinimu. Dvaro teritorijoje įkurti svečių namai, erdvus kempingas, taip pat konferencijų salė, seminarų salės. Vasaros sezono metu svečiai turėtų atsižvelgti į tai, kad teritorijoje vyksta įvairaus pobūdžio vaikų stovyklos, tačiau atsižvelgiant į dvaro teritorijos platybes ir galimybes, stovyklų vykdymas nedaro įtakos svečių poilsiui ir malonumui. gamta. Atsižvelgiant į tai, kad Latvijos vaikų rėmimo fondas yra ne pelno siekianti visuomeninės naudos organizacija, visos pajamos iš dvaro pastatų ar teritorijų naudojimo bus nukreiptos vaikų stovyklų ir treniruočių vietų gerinimui.

Jaukioje dvaro valgykloje galėsite pasimėgauti įgudusių šefų paruoštais valgiais. Valgių metu siūlome namuose užaugintas sezonines daržoves, vaisius, uogas.

Buvusiame Skangalų dvaro svirno pastate įrengta ekspozicija, kurioje per gido pasakojimą ir ekskursijos po dvaro kompleksą metu sužinosite apie dvaro istoriją, dabartį ir ateities planus.

Nemokamas wiFi interneto ryšys

Nemokamas internetas veikia visuose pastatuose, tačiau jo kokybė priklauso nuo jūsų kambario vietos.

Nemokama automobilių stovėjimo aikštelė. Teritorijoje yra kelios automobilių stovėjimo aikštelės, kuriose galėsite pasistatyti automobilį. Stovyklų reikmėms autobusai gali patogiai įvažiuoti į kiemą dalyviams išlaipinti/pasiimti.

Kavos aparatas. Valgomajame yra bet kuriuo metu klientams prieinamas kavos aparatas ir viskas, ko reikia arbatai gaminti.

Žaidimų aikštelė. Teritorijoje yra sūpynės, čiuožykla, vaikų namelis, lynų takas, tinklinio aikštelė, Geocaching trasa ir kt. pramogų galimybės vaikams.

Pirtis. Pirtį kaitiname pagal užsakymą. Šalia tvenkinys, laužavietė su kaladėlėmis ir grilis

Galerija
Video
  • video
Produktai, paslaugos, raktiniai žodžiai
Žemėlapis
    Statistika:
    Pilnai peržūrėta : 15337
    Parodytas paieškos rezultatuose : 225667
    EscapeTown, prasiveržimo žaidimai
    EscapeTown, prasiveržimo žaidimaiPRAŠYMO ŽAIDIMAI. Leiskitės į nepamirštamus Antrojo pasaulinio karo nuotykius su draugais ar kolegomis. Meskite sau iššūkį ir pažiūrėkite, koks išradingas, judrus esate patiriamas spaudimo ir ar galite išlaikyti loginį, analitinį mąstymą ir dirbti komandoje.
    Eco Roof niedru jumti un celtniecība
    Eco Roof  niedru jumti un celtniecībaEKO ROOF - tai daugelio metų patirtis. Dengiame stogus visose Europos Sąjungos šalyse, nepriklausomai nuo kliento buvimo vietos, pačių medžiagomis ar kliento medžiagomis.
    Baižas, medelynas
    Baižas, medelynasBaižas daigynas. Daugiamečiai augalai, žolės, sodinukai kapams, akmens sodai, vasaros gėlės, sodinukai balkonams. 700 rūšių ir veislių daugiamečiai augalai.
    MS Real, SIA
    MS Real, SIAĮmonė profesionaliai užsiima biologinio valymo įrenginių privatiems namams parinkimu, pardavimu ir montavimu. Pas mus galite įsigyti biologinį valymo įrenginį, taip pat užsisakyti visos sistemos pristatymą ir montavimą.
    RC Auto , autoservisas
    RC Auto , autoservisasCar Service,Važiuoklės remontas. Automobiliai dignostik ir remontas. Variklio remontas. Laikas diržų ir jiems gaminti naudojamas beltingas kaita. Pavarų dėžės remontas. Greita alyvos keitimo. Stabdžių sistemos remontas. Suvirinimo
    Zelts.lv, juvelyrinių dirbinių salonas
    Zelts.lv, juvelyrinių dirbinių salonasAugstas kvalitātes roku darba juvelierizstrādājumi. Individuālas rotas pēc jūsu vēlmēm. Zelta rotas ar dabīgiem dārgakmeņiem un briljantiem.
    Zilver, vīna darītava
    Zilver, vīna darītavaPatlaban “Zilver” vīna darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni. Blakus esošajā vīnotavā kā tūristu grupām, tā arī individuālajiem apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem ikviens noteikti atradīs savai gaumei atbilstošu.
    AQUA SAN, SIA, santechnika
    AQUA SAN, SIA, santechnikaAQUA SAN. Baseinai ir baseinai SPA, projektavimas, įrengimas. Baseinas SPA - sporto kompleksui, mokyklai, privačiam namui, sodui, viešbučiams ar medicininės reabilitacijos centrui.
    Mobilā atpūta
    Mobilā atpūta
    Rozā sapnis, karnavalo ir vakarinių suknelių nuoma, internetinė parduotuvė
    Rozā sapnis, karnavalo ir vakarinių suknelių nuoma, internetinė parduotuvėRožinė svajonė. Karnavalinės ir vakarinės suknelės, nuoma ir aksesuarai.
    Visi banneri
    laba_seta_lit.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma